domingo, 15 de noviembre de 2009
L'EDUCACIÓ WEB 2.0
Fa dues setmanes, ens van fer una conferència sobre la WEB 2.0, i he pogut veure que té una gran relació amb la educació que es vol començar a impartir a partir d’ara.
La web 2.0 consisteix en crea un espai en què tots som col•laboradors, totes les persones podem participar i extreure a la vegada informació o coneixements sobre el tema que vulguem gratuïtament.
Més o menys passa el mateix amb l’educació. Com es podria realitzar una educació 2.0?
La veritat és que és bastant més complex que la idea de WEB 2.0..
L’educació hauria de ser vista com un ensenyament bidireccional, d’aquesta manera tots els alumnes tindrien capacitat de intervenir i a més a més aquesta participació, convertiria l’experiència d’aprendre, ja que no només el professor seria la única font de saber, sinó que els alumnes aprendrien dels uns els altres a la vegada.
Les tecnologies també agafen un paper important, com per exemple, el concepte pissarra, també pot agafa una forma digital, i els alumnes poden crear treballs o descarregar-se apunts, i alhora modificar o preguntar. Crec que fora de la polèmica que desencadena incloure els ordinadors en l’ensenyança primària i secundària ( és a dir tots els problemes que genera d’atenció, de pèrdua d’escriptura, de socialització, etc..) es podria utilitzar com una eina de consulta. Ho explicaré millor:
Ara mateix, un dels grans problemes de l’educació, es centra en la poca atenció individual que reben els alumnes, ja que les classes són de 30 nens i nenes, i és difícil que un sol professor pugui estar a sobre de tots, ajudant-los en tot el què necessiten. Una solució que pretendria donar els ordinadors en les aules, podria ser aquesta ajuda més individualitzada, on els alumnes podrien preguntar el professor via e-mail, tot allò que no ha quedat clar a classe, o que no ha donat temps de preguntar.
L’educació 2.0 vista des del punt de què tots som participants de l’aprenentatge, on tots som responsables dels altres, i crea així una mena de solidaritat de coneixements, un intercanvi de sabers i idees, on l’objectiu és aprendre i a canvi, ensenyar el què tu saps.
Anna
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario