miércoles, 7 de octubre de 2009

Quin model de societat de la informació volem construir?

La societat de la informació i del coneixament, ens assegura un desenvolupament tecnològic i una evolució constant. Però quin paper han de tenir les tecnologies de la informació i comunicació en aquesta societat?

Aquest nou model ha vingut acompanyat de molts canvis en tots els aspectes, tot el món s'ha interconectat, formant un gran conjunt de xarxes, on intercanviem informació, idees, coneixaments.. Hem aconseguit borrar les fronteres físiques entre els països per formar aquesta gran aldea global.

Però aquesta interconexió entre països, està representant també una interconexió entre persones? Per una part si, ja que podem comunicar-nos inmediatament amb algu que esta molt lluny, però per una altre banda, no està desfent els lligams personals cara a cara, entre la gent q si que viu a prop?

L'internet ens ha solucionat un munt de problemes en relació a la comunicació, i juga un bon paper entre aquesta nova societat. Però el problema no és el paper que desenvolupen les TIC en la societat, si no, quin paper hem de jugar la societat, juntament amb les TIC perquè funcioni. Nosaltres hem de ser capaços de distingir aquella informació que no és correcta, el què si que és una necessitat per nosaltres i el què ha estat creat com a necessitat i no ho és. Hem de tenir uns coneixaments bàsics per evitar la manipulació que poden fer governs i empreses. I a més a més, ajudar a tota aquella gent que encara no s'adaptat aquest nou model de vida, tan digitalitzat, per evitar que es puguin trobar exclosos.

Realment, els què hem d'evolucionar davant d'aquesta nova societat de la informació som nosaltres.

Anna

No hay comentarios:

Publicar un comentario