jueves, 29 de octubre de 2009

miércoles, 28 de octubre de 2009

TECNOAUTOBIOGRAFIA

La meva tecnoautobiografia representa la meva relació amb les tecnologies des de el moment en què vai néixer. Simbolitza un viatge que comença a Badalona, la meva ciutat, i va passant per diverses imatges que tenen elements tecnològics. No només referits a coses matèrials, si no també altres tipos de tecnologies. Un exemple d'aquestes tecnologies que es pot veure en el video, serien:
- Organitzatives: L'escola, crec que té un paper important, ja que dominar la organització i l'agrupació. I és la primera tecnologia que interioritzem i ens ajuda posteriorment.
- Simbòliques: Un piercing, la religió o la publicitat.
- Biotecnologia: Tots els elements relacionats amb el menjar
- Artefactuals: Tots els transports.

Totes les persones estem permanentment en contacte amb qualsevol d'aquests tipos de tecnologia. Sería imposible viure sense elles..Per això ho he simbolitzat com un viatge, un viatge que ens acompanya i sempre ens permet tornar a casa.
A cada etapa de la meva vida, les tecnologies han tingut un paper diferent, com he dit abans, primer va ser l'escola..Després durant la meva asolescència va apareixa l'internet, com a font de socialització. I ara anys més tard, el campus virtual en la universitat.
Espero poder continua viatjant..

Anna

lunes, 19 de octubre de 2009

Sobre l'article de Mendez: HOY ES MAÑANA



Al llegir aquest article m'he adonat que les tecnologies no només estan constituides de infrastructures materials, sinó que ens rodejan des de el nostre naixement. Em refereixo que no podem pensar en tecnologia només en referir-nos en conceptes tècnics, com podria ser un ordinador o un telèfon mòbil, sinó que la nostre societat, la nostra comunitat, i els nostres símbols ja formen part de la tecnologia.

Des de l'època industrial, la tecnologia va comença a agafar un paper molt important. Els països d'occident van passar per alt tot el què era anterior a ells, per imposar al món els seus descobriments. Cosa que va generar la pèrdua de molts coneixements que ara per ara ens podrien resultar molt útils, el veure que molts avenços nostres ens estan destruint. Però amb el temps van anar sorgint ideals que protegien el món, i van començar anar en contre d'això.

No hem de veure la tecnologia ni com un element imprescindible que canviarà el món, ni com un element negatiu que ens està destruint. Hem de ser capaços de trobar una simbiosi entre aquests dos punts. Evitar la destrucció a través de les innovacions sería una solució. Ara per ara, podem veure que la Terra està patint tots aquests anys d'ignorancia ecològica, on l'única cosa que preocupava als humans era inventar artefactes que ens fes la vida més fàcil, fins el punt de crear noves necessitats, que al analitzar-les veiem que no eren tant imprescindibles.
La societat hauria de generar la necessitat ( que aquesta sí que és real) de buscar solucions per el nostre món, saber que tots haurem de viure aqui, no només nosaltres, si no les noves generacions.
Preparar el món, fer-lo sostenible, respectant la seva capacitat de càrrega. S'ha de consienciar la societat, i una de les maneres és a través de l'educació. La matèria de Tecnologia, que s'implanta els instituts, es basa en coneixements antics, que no serveixen a les persones del futur establir aquesta nova concepció. S'haurien de revisar tots aquests coneixements.

En resum, crec que la societat hauria de començar adonar-se que el punt de vista que té cap a les tecnologies és bastant erroni. S'han ideat per solucionar i ajudar-nos, i per aquest motiu la hem de començar a jutjar per el què podria arribar a fer per nosaltres, i no per el què no està fent o per el què ens ha creat.

miércoles, 7 de octubre de 2009

Quin model de societat de la informació volem construir?

La societat de la informació i del coneixament, ens assegura un desenvolupament tecnològic i una evolució constant. Però quin paper han de tenir les tecnologies de la informació i comunicació en aquesta societat?

Aquest nou model ha vingut acompanyat de molts canvis en tots els aspectes, tot el món s'ha interconectat, formant un gran conjunt de xarxes, on intercanviem informació, idees, coneixaments.. Hem aconseguit borrar les fronteres físiques entre els països per formar aquesta gran aldea global.

Però aquesta interconexió entre països, està representant també una interconexió entre persones? Per una part si, ja que podem comunicar-nos inmediatament amb algu que esta molt lluny, però per una altre banda, no està desfent els lligams personals cara a cara, entre la gent q si que viu a prop?

L'internet ens ha solucionat un munt de problemes en relació a la comunicació, i juga un bon paper entre aquesta nova societat. Però el problema no és el paper que desenvolupen les TIC en la societat, si no, quin paper hem de jugar la societat, juntament amb les TIC perquè funcioni. Nosaltres hem de ser capaços de distingir aquella informació que no és correcta, el què si que és una necessitat per nosaltres i el què ha estat creat com a necessitat i no ho és. Hem de tenir uns coneixaments bàsics per evitar la manipulació que poden fer governs i empreses. I a més a més, ajudar a tota aquella gent que encara no s'adaptat aquest nou model de vida, tan digitalitzat, per evitar que es puguin trobar exclosos.

Realment, els què hem d'evolucionar davant d'aquesta nova societat de la informació som nosaltres.

Anna